B-Luron

B-Luron


Proizvod Description
 • 0
 • 16/02/2024

B-Luron

Svojstva i prednosti proizvoda B-LURON

Delovanje proizvoda usmereno je na glavni uzrok problema:

 •  ortomolekularni kompleks ispravlja neravnotežu na molekularnom nivou, optimizirajući biohemijske procese u telu
 •  utiče na sve zglobove
 •  može se kombinovati s fizioterapijom i bilo kojim lekovima
 •  produljeno delovanje (1 ciklus upotrebe u 3-5 meseci)
 •  nema nuspojava
 •  pogodan oblik primene

Preporuke za upotrebu:

 •  artroza
 •  trošenje uzrokovano starenjem
 • dugotrajno prekomerno i / ili jednostrano opterećenje zglobova tokom rada (uključujući prekomernu težinu)
 • velika sportska opterećenja prije i poslije natecanja
 •  patologija intervertebralnih diskova (izbočenja, taloženje)
 •  razdoblje rehabilitacije nakon operacije na zglobovima (artroskopska debridement)
 • kongenitalna zakrivljenost nogu u obliku slova X i O
 • osteohondropatija u adolescenata
 • giht (u složenoj terapiji)

Sastojci: hondroitin sulfat 300 mg, hijaluronska kiselina 150 mg, vitamin E 15 mg, pomoćne komponente (invertirani šećer, kalijev sorbat, voda).

B-LURON je klasični ortomomolekularni proizvod, budući da su njegove komponente i mehanizam delovanja u skladu s glavnim načelom ortomolekularne medicine: „obnavljanje i održavanje zdravlja promenom koncentracije tvari koje su normalno prisutne u ljudskom telu, odgovorne za njegovo zdravlje“.

Možete reći što je moguće kraće i jednostavnije: „pravi molekuli u pravim količinama“.

B-LURON je biološki aktivni dodatak hrani s hijaluronsko-hondroitinskim kompleksom (GCC), koji je inovativni tehnološki razvoj nemačke kompanije Gramme-Revit GmbH i osmišljen je za aktiviranje proizvodnje vlastite sinovijalne tečnosti, osiguravanje prehrane i obnavljanje hrskavičastog tkiva. Kao rezultat mnogih godina ispitivanja i eksperimenata, programeri su uspeli u jedinstvenoj sinergijskoj kombinaciji kombinovati dva glavna građevinska materijala za obnavljanje rada hrskavice – hondroitin i hijaluronsku kiselinu. Rezultirajući kompleks nije manje učinkovit u poređenju sa intrartikularnim injekcijama hijaluronske kiseline. Osim toga, djeluje istovremeno na sve zglobove.

B-Luron kombinuje se s bilo kojim lekovima i fizioterapijom.

Djelovanje aktivnih komponti

Hijaluronska kiselina – više nego samo „zajednička tečnost“

Hijaluronska kiselina nalazi se u mnogim tkivima ljudskog tela: hrskavici, kostima, staklastom humoru, srčanim zaliscima, koži, sinovijalnoj tečnosti. Učvršćuje kožu i ligamente, fleksibilno podupire hrskavicu i podmazuje naše zglobove, glavna je komponenta sinovijalne ili zglobne tečnosti (bez te tečnosti naši zglobovi ne bi radili).
Zdravo i mlado tijelo proizvodi hijaluronsku kiselinu. No s godinama se njegova sinteza u telu usporava, a kad se to dogodi počinju problemi sa zglobovima i primjećujemo one vrlo neželjene bore – prve znakove uvijek preranog starenja.
U dobi od 40 godina, stvaranje vlastite hijaluronske kiseline smanjuje se za 50%. U dobi od 60 godina telo proizvodi samo 10% potrebne količine.

Hijaluronska kiselina po svojoj hemijskoj strukturi odnosi se na glikozaminoglikane ili mukopolisaharide, budući da ona može vezati velike količine vode, što rezultira time da međućelijska tečnost poprima karakter žele-matriksa koji može ‘podržavati’ ćelije.

Hijaluronska kiselina sposobna je vezati i zadržati do šest litara vode po gramu. Voda se ne može stisnuti. Hijaluronska kiselina daje ovo svojstvo zglobovima. Odgovorna je za konzistenciju tečnosti u tkivima i menja svoju viskoznost zavisno o delovanju mehaničkih sila: tečnost postaje veća pri visokim opterećenjima, ali ostaje dovoljno viskozna da ne nestane iz zglobova u obliku vode.

Hondroitin je važna komponenta hrskavice. Delimično konzumiramo hondroitin s hranom, a delom se sintetiše u samom telu. Njegov bioaktivni oblik je hondroitin sulfat, jer se koristi u telu tek nakon kombinovanja sa soli sumporne kiseline. Chondroitin sulfat je magnet za tečnosti. Zbog električnog naboja hemijske veze, on zadržava velike količine vode u vezivnom tkivu i stvara mleč u kojem se nalaze kondrociti. To osigurava elastičnost i sposobnost suzbijanja zglobnih hrskavica.

Veliki problem s regeneracijom hrskavice je nedostatak potrebnog građevinskog materijala zbog bolesti ili drugih činilaca koji su spomenuti ranije. Uostalom, kao što smo već saznali, hrskavično tkivo ne prima hranjive tvari iz cirkulatornog sistema. Primit će zajedničku tekućinu, koja takođe pomaže u uklanjanju toksina iz hrskavičnih stanica. Ako telu nedostaju hranjive tvari, hrskavične se ćelije isušuju i postupno umiru. Degenerirana hrskavica više nije u mogućnosti ispuniti svoju funkciju jastučenja i osigurati pokretljivost zglobova. Artroza počinje napredovati.

Hyaluron-chondroitin kompleks (GHK) – život bez bolova u zglobovima

Hijaluronsko-hondroitinski kompleks. Hijaluronska kiselina i hondroitin štite zglobove mnogo bolje. Ako se ove tvari uzimaju istovremeno, djeluju sinergistički, odnosno, međusobno se nadopunjuju u zaštiti i prehrani hrskavičnih tkiva i deluju neusporedivo učinkovitije od svake pojedinačno.

Zbog izmenjene molekularne strukture, hijaluronska kiselina u MCC se ne uništava nakon gutanja, već ostaje stabilna. A deluje, s jedne strane, poput injekcije, mehanički povećavajući količinu egzogene hijaluronske kiseline u zglobu, a s druge strane, poput katalizatora, aktivira proces sinteze hondrocita vlastite (endogene) hijaluronske kiseline. Štoviše, GCC djeluje na sve zglobove odjednom.

Nuspojave pri upotrebi proizvoda „Bi-Luron“ nisu identifikovane.

Kontraindikacije. Nije otkriveno, ali preporučuje se konsultacija sa svojim lekarom prije nego što uzmete B-Luron.

Ne sadrži moćne, doping ili druge tvari uključene u WADA popis. Mogu ga sigurno uzeti sportaši. Sportašima se savjetuje da uzimaju B-Luron prije početka sezone i nakon natjecanja. U svakom pojedinačnom slučaju preporučuje se konzultirati svog sportskog liječnika.

Način primjene je 30ml jednom dnevno. Može se uzimati u bilo koje doba dana, ali najbolje u isto vrijeme mjesec
dana. Formula za izračunavanje sigurne doze u odnosu na tjelesnu težinu potrebna je samo osobama s težinom većom od 100 kg. Osobe teže od 100 kg mogu uzimati proizvod bez ikakvog rizika za njihovo zdravlje. Velika količina hijaluronske kiseline apsorbira se ne samo u zglobovima, već i drugim organima poput očiju, kose, kože i desni.

Stoga je uzimanje B-Luron-a neophodno za zdravo funkcioniranje i pokretljivost zglobova. Mjerna čašica od 30ml B-Luron– a ekvivalent je 450mg hijaluron-hondroitinskog kompleksa. Proizvod treba uzimati svakodnevno i bez prekida mjesec dana. Uočljivi simptomi poboljšanja ne pojavljuju se odmah, već nakon postizanja određene koncentracije hijaluronske kiseline u zglobovima do kraja drugog/trećeg tjedna.

Četvrta nedelja: vidimo da je stare hijaluronske kiseline sve manje, a naš organizam pod stimulativnim djelovanjem B-LURON– a prizvodi sve više svoje hijaluronske kiseline

B-Luron-slika-1

Video prilog o B-Luronu